Varför får man yrsel?

Orsaken till att yrsel uppstår är att balanssinnet har rubbats, anledningen till detta kan vara många vilket vi kommer att komma fram till längre ner i texten, men oftast så är det helt ofarligt. Ditt balanssinne arbetar med hjälp av synen, hörseln och känseln, om funktionen hos någon av dessa är lite nedsatt så är det vanligare att yrsel uppstår, detta sker ofta hos äldre personer.

Varför yrsel?

Varför man får yrsel är ingen enkel fråga att svara på och kan variera från person till person. Om yrsel bara uppstår under en kort stund, upp till 30sek, så skulle det kunna bero på att du har rest dig upp för snabbt och då fått tillfälligt lågt blodtryck. Det kan också bero på att du fått så kallad lägesyrsel som kan uppstå om man ligger ner och vrider huvudet åt sidan, då rubbas ibland en av innerörats kristaller och orsakar yrsel.

Om du har yrsel under en längre tid, mer än 1 timma så kan orsaken vara allvarligare även om den inte behöver vara det. Anledningen skulle då kunna vara något av följande, inflammation i balansorganet, en skada i innerörat, migrän, dålig blodcirkulationen till innerörat och hjärnan eller en blodpropp i hjärnan.

Om du är orolig så rekommenderar vi att du uppsöker läkare.

Etiketter:, ,
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Folkmord.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!