Varför ska man rösta?

När vi får frågan om röstning så handlar det i de allra flesta fall om att rösta i val och det är vad vi har tänkt att behandla i denna artikel.

Om du bor i Sverige och är svensk medborgare så finns det 4 återkommande val att rösta i. Dessa är riksdagsval, landstingsval och kommunalval som alla återkommer vart fjärde år samt val till europaparlamentet vilket återkommer var femte år.

Om du bor i en demokrati så är det din rättighet att få rösta, för att demokratin ska kunna upprätthållas krävs att en stor majoritet går och röstar när det är val. Detta gör att rättigheten för de som bor i en demokrati även blir en skyldighet. Om du väljer att inte rösta i ett val gör det att andras röster blir mer värdefulla. Många försöker säga att just din röst gör skillnad, en röst gör i sig väldigt liten skillnad, men om ni är flera som tänker på samma sätt som du kommer ni göra skillnad tillsammans.

Etiketter:,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!