Varför köpa en upplevelse?

Ett vackert minne har man med sig hela livet och med en upplevelse kan du få just detta. En upplevelse kan aldrig liknas med ett materiellt inköp eller en gåva, eftersom du på en upplevelse kan skapa otroligt mycket minnen. Beroende på vilken typ av upplevelse som väljs finns det möjlighet att uppleva något som aldrig tidigare gjorts. Det kan handla om att hoppa fallskärm, men det kan också handla om vinprovningar, rida häst på Island eller köra en Ferrari i den högsta hastighet du kan tänka dig.

En upplevelse lämpar sig lika bra för dig själv som att ge bort i present. En upplevelse blir inte lika lätt bortglömd. Du har säkerligen själv varit med om att du har gett gåvor som du aldrig sett mottagaren använda eller ha framme, som den där vasen som hamnade längst in i förrådet eller skorna som inte satt som de skulle. Att ge bort en upplevelse eller köpa en till sig själv är ett fantastiskt sätt för dig att njuta av livet och skapa fantastiska minnen tillsammans med en vän, partner eller med dig själv.

Fördelar och nackdelar med en upplevelse

Fördelarna med en upplevelse är många. Idag finns det många färdiga paket som gör det enklare för dig att få uppleva precis det som du själv vill, eller låta någon du bryr dig om få ett äventyr utan dess like.

  • Perfekt att ge bort till någon som ”har allt”
  • Ger dig möjlighet att skapa minnen för livet
  • Många olika upplevelser att välja mellan
  • Går att anpassa efter ditt eller mottagarens personliga intresse
  • Finns tillgängligt för flera deltagare, så att du kan ta med en vän eller partner
  • Möjlighet att testa något nytt

Hur är det då med nackdelar? Den enda egentliga nackdel som finns är om du ger bort en upplevelse i present som inte passar mottagaren. Här är det viktigt att du bortser från dina personliga intressen och väljer något som du vet att mottagaren kommer tycka om. Köp inte en fallskärmshoppning till en person som är höjdrädd och välj bort ölprovningen till någon som är under 18 år.

Fallskärmshoppare som är med om en upplevelse
Varför ska du köpa en upplevelse?

En upplevelse för alla plånböcker

Ett annat stort plus med att köpa en upplevelse till sig själv eller ge bort som present är att utbudet är riktigt stort och ett stort utbud innebär upplevelser i alla olika prisklasser. Det finns således alltid något att välja, oavsett om din plånbok är tjock eller lite tunnare. De billigare upplevelserna är oftast beräknade för en person eller erbjuder enklare äventyr som vinprovning, chokladprovning eller testa på Go-Cart. De dyrare upplevelserna rymmer flera personer och innehåller allt från heldagsturer till middagar, aktiviteter och äventyr.

Vad som passar dig bäst kan bara du bestämma. Då många av upplevelserna erbjuds framförallt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö och du kan välja den stad som är närmast ditt eget hem, eller så väljer du en längre bort och gör hela upplevelsen till ett större äventyr. Hur skulle det t.ex. vara att övernatta på ishotellet mitt i varmaste sommaren eller tävla med dina vänner om vem som är bäst på Paint-Ball?

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Folkmord.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!