Varför köpa Bitcoin?

När bitcoins först kom ut på marknaden var det många som höjde på ögonbrynen. Det tog inte speciellt lång tid innan kryptovalutan fick ett rykte om sig att vara en fånig trend som snart skulle passera. Ryktet skulle komma att hålla i sig väldigt länge och det var inte förrän år 2017 som den breda massan började ändra uppfattning. Värdet på en enda bitcoin hade då kommit att bli hela 162 000 kronor, ett värde som idag har mångdubblats.

Intresset spred sig väldigt snabbt och idag finns det investerare i kryptovalutor över hela världen. Även om Bitcoin var den första större kryptovalutan finns det idag många fler som t ex Ethereum, Dogecoin och Ripple, men än så länge har den ännu inte uppnått samma typ av popularitet dom Bitcoin. Alla människor har möjlighet att följa de kurser och den utveckling som kryptovalutan har, vilket i sin tur har lett till att många är avskräckta från att investera. Bitcoin är väldigt volatilt och värdet stiger och sjunker varje dag, men i grund och botten har bitcoins aldrig haft ett lägre värde än när valutan kom ut på marknaden. Om du är tillräckligt insatt kommer du snabbt se att det finns många chanser och möjligheter att tjäna pengar. För att lyckas med investeringen krävs det dock kunskap om de grundläggande teknikerna såväl som ett öppet sinne och nytänkande.

Bitcoin-logo
Varför ska du köpa bitcoin?

Fördelar och nackdelar med bitcoin

För att förstå varför du bör investera i bitcoin kan det vara bra att ha förståelse för de fördelar och nackdelar som finns med den virtuella valutan. Här nedan listar vi några ”pros and cons”.

Fördelar
+ Det går inte att förfalska en bitcoin på samma sätt som det går att göra med fysiska pengar
+ Valutan kan inte manipuleras av banker eller myndigheter
+ Stabilt värde som historiskt sett har stigit
+ Säker betalningsmetod och privata kryptoplånböcker

Nackdelar
– Valutan kan inte kontrolleras och det innebär att den kan användas till illegala verksamheter
– Fler kryptovalutor har gjort entré, vilket skapar konkurrens. Ett exempel på detta är ethereum
– Finns ingen tredje part som kan hjälpa dig om du förlorar din privata kod till e-plånboken

Bitcoin – ett bra sätt att sprida dina risker

Bitcoins är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en så bred och stabil portfölj som möjligt. Kryptovalutan kan nämligen med fördel användas för att sprida sina risker på ett tryggt och säkert sätt. Som tidigare nämnt är bitcoins inte kopplat till någon bank, myndighet eller finansiell institution, vilket många ser som ett riktigt stort plus. Andra ser det istället som en möjlighet att få ta del av en hög avkastning. Den som är villig att satsa på traditionella investeringar kombinerat med bitcoin kommer kunna förstå vilka möjligheter som finns.

Bitcoins kan i många fall liknas med guld, åtminstone när det kommer till investeringar, men naturligtvis finns det också stora skillnader. Guld har varit en av de största och mest populära investeringsformerna sedan många år tillbaka, medan bitcoins fortfarande är relativt nytt. Likheterna finns istället i värdet. Varken bitcoins eller guld går att återskapa, vilket är grunden i att skapa en nations valuta. Om du inte kan återskapa en valuta kommer den att vara mer motståndskraftig mot inflation och betydligt mer stabil än andra alternativ.

Bitcoins för företag

Det är inte bara privatpersoner som investerar i bitcoin, utan även företag. När de handlar om företag brukar man dock främst använda sig av det som kallas för ”bitcoin mining”. Med denna metod kan företag se till att investera i hårdvaran, vilket är den del som producerar bitcoins. Investeringen sker således inte i själva valutan, utan i produktionen istället, detta minskar risken med att det finns flera kryptovalutor då det enkelt går att växla till att utvinna en annan valuta om förutsättningarna förändras. Företag kan både köpa och sälja bitcoins på precis samma sätt som en privatperson, men det huvudsakliga fokuset med ”bitcoin mining” är att utvinna nya bitcoins.

Vi vill påminna om att all form av investering är förknippat med en risk och att vi inte rekommenderar att handla med kryptovalutor om du inte vet vad du gör. Historisk avkastning är inget bevis på eventuell framtida avkastning.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Folkmord.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!