Varför får man kalla fötter?

Det finns många som frågar sig varför man får kalla fötter, en fras som kan ha två betydelser. Det kan betyda precis som det låter, att du fryser om fötterna men det skulle även kunna betyda ett nervöst tillstånd som uppstår när du ska göra något du inte är van vid, det skulle t ex kunna vara att hålla tal inför en grupp människor. Vi har här nedan delat upp dessa två betydelser för att besvara dem så bra som möjligt.

Varför kalla fötter?

Om du fryser om fötterna ofta kan det bero på många olika saker, om man är äldre skulle det kunna bero på dålig blodcirkulation men om man är yngre är inte denna anledning så vanlig om man fryser om fötterna. Det skulle då istället kunna bero på att man har ett ärftligt anlag eller att lufttemperaturen är för kall eller att kläderna inte är tillräckligt varma. Om du röker löper du större risk att bli kall om fötterna då det finns risk att blodådrorna drar ihop sig.

Om du ska göra något du inte är van vid finns det risk för att du får kalla fötter, det kan bero på att du har dåligt självförtroende eller har andra rädslor.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Folkmord.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!