Varför får man hicka?

Hicka är det vardagliga ordet för det svårare hypo-nervo-kustiska-kontra-diafragma-vibrationer, den medicinska termen för hicka är singultus. Vad är då hicka och varför får man hicka? Hicka är när luftströmmen som når ner i halsen får stämbanden att slå ihop och orsakar då ett hickande ljud.

Varför man hickar är ingen som vet säkert, det finns dock olika aktiviteter som gör att hicka enklare uppstår. Det kan vara när man utsätts för kyla, äter hastigt, skrattar, dricker kall dryck tillsammans med varm mat, äter mycket varm eller starkt kryddad mat eller att man hostar. Hicka uppstår vanligen i den vänstra delen av bröstkorgen och kan om det uppstår ofta vara tecken på en sjukdom och du bör du uppsöka läkare för att bli undersökt.

Hicka går i allmänhet över av sig själv men den finns många teorier om lindrande behandling mot hicka, det kan vara att dricka vatten upp-och-ner, att bli skrämd eller att hålla andan. Om något av ovanstående fungerar är inte bevisat och vi ger dig tipset att tänka på något annat medan du hickar så kommer det förhoppningsvis snart försvinna.

Etiketter:, ,

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!