Varför får Australien vara med i Eurovision?

Det är många som frågar sig varför Australien får vara med i Eurovision song contest och vi har svaret till er. Det finns framförallt en viktig faktor för att få vara med i Eurovision, det är att landet behöver vara aktiv medlem i EBU, European Broadcasting Union, det är inte Australien, de ligger inte heller i Europa som EBU:s upptagningsområde är.

Hur kommer det sig då att Australien får vara med i Eurovision? Australiens deltagande i Eurovision Song Contest är faktiskt en relativt ny företeelse som väckte en hel del uppståndelse när det introducerades för första gången år 2015. Trots att Australien geografiskt sett inte ligger i Europa, har de blivit inbjudna att delta i tävlingen på grund av deras långvariga och starka intresse för Eurovision.

Det hela började med att Eurovision Song Contest 2014 sändes för första gången i Australien och blev en stor framgång i landet. Tack vare den stora populariteten beslutade Eurovision att bjuda in Australien som hedersgäst och delta som en engångsföreteelse i tävlingen året därpå, 2015. Syftet var att hylla det australiska intresset för evenemanget och ge landet möjligheten att delta i firandet.

Efter den initiala inbjudan blev Australien en ”gästdeltagare” i Eurovision och fick möjlighet att delta även under de kommande åren. Detta beslut fattades på grund av det fortsatta engagemanget och det stora intresset för tävlingen i Australien. Detta intresse manifesteras genom höga tittarsiffror under sändningarna och den aktiva deltagandet från australiensiska fans och artister.

Deltagandet från Australien har också varit en möjlighet för Eurovision att expandera sitt globala varumärke och nå en bredare publik utanför Europa. Australiens deltagande har genererat mycket uppmärksamhet och diskussioner och har bidragit till att göra tävlingen ännu mer internationell.

Det är viktigt att notera att Australien inte har rätt att arrangera tävlingen om de skulle vinna, som andra europeiska länder har. Om en australiensisk artist skulle vinna Eurovision Song Contest, skulle tävlingen hållas i ett annat europeiskt land. Detta är en av de regler som har införts för att behålla tävlingens europeiska karaktär och säkerställa att den fortsätter att vara en huvudsakligen europeisk tävling.

Det finns även några praktiska aspekter som gör att Australien kan delta i Eurovision. Tävlingen är öppen för alla medlemmar av den Europeiska radio- och tv-unionen (EBU) och eftersom Australiens nationella sändningsbolag, Special Broadcasting Service (SBS), är associerad med EBU, får de delta i tävlingen.

Sammanfattningsvis får Australien vara med i Eurovision Song Contest på grund av deras starka intresse och engagemang för tävlingen. Trots att de inte ligger i Europa, har de bjudits in att delta på grund av deras stora tittarsiffror och aktiva deltagande. Deras närvaro har också hjälpt till att internationalisera tävlingen och nå en bredare publik utanför Europa. Genom att delta har Australien blivit en spännande och välkomnad del av Eurovision-familjen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Välkommen till Folkmord.se

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!