Varför får Australien vara med i Eurovision?

Det är många som frågar sig varför Australien får vara med i Eurovision song contest och vi har svaret till er. Det finns framförallt en viktig faktor för att få vara med i Eurovision, det är att landet behöver vara aktiv medlem i EBU, European Broadcasting Union, det är inte Australien, de ligger inte heller i Europa som EBU:s upptagningsområde är.

Hur kommer det sig då att Australien får vara med i Eurovision? Det är så att Australien länge har varit stora följare av Eurovision och invånarna i landet har uppskattat evenemanget så när Eurovision fyllde 60 år firande EBU med att bjuda in Australien. Det blev en succé och Australien har sedan dess fått vara med i tävlingen, på sikt hoppas EBU att tävlingen ska bli en global företeelse vilket gör att Australien får fortsätta vara med och delta. Om de skulle gå och vinna tävlingen kommer de inte få vara värdnation året efter vilket är det vanliga utan tävlingen kommer då att hållas i ett europeiskt land.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Varför.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar varfor.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!